St. Paardrijden Gehandicapten Hardenberg e.o.

Landdagen en proefjesdagen

Landdag 2018

Op zaterdag 30 juni 2018 wordt er weer een grote landdag georganiseerd. Dit jaar is het in Eefde.

De landdag wordt om het jaar gehouden en door verschillende stichtingen van de vpgo georganiseerd. In 2016 hebben wij de landdag in Hardenberg georganiseerd. Dit jaar dus in Eefde. Het thema van de landdag is: " Sprookjes "  Het belooft weer een leuke dag te worden waar jullie kunnen laten zien hoe goed je een dressuurproef kunt rijden en hoeveel plezier jullie aan het paardrijden beleven. Het officiële programma volgt later. 
Denk vast na hoe we het leuk kunnen maken met het thema. Bijvoorbeeld verkleed, een leuk toneel stuk enz. 
 
Ruiters van de SPG Hardenberg, doe allemaal mee! Hoe meer ruiters er mee doen, hoe meer subsidie we uit de kledingopbrengst van de VPGO krijgen. Dus als je mee doet help je de stichting (en dus jezelf) er ook nog eens mee.

Mini landdag op NOOS TV

Feest bij mini landdag 2017

Behalve veel paardrijden was er ook feest bij Manege Hoogenweg tijdens de mini landdag 2017. Op de Hollandse Hits werd volop gedanst en gezongen.

VERSLAG LANDDAG 2016

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de organisatie en het verloop van de landdag is het verslag hieronder in te zien.

 

Veel leesplezier!

verslag_landdag_2016_1.pdf

De Landdag 2016

Het was een fantastische dag!

 

Dat was de reactie van alle deelnemers en bezoekers aan de landdag van paardrijden voor mensen met een beperking. Zo’n 270 ruiters van acht stichtingen uit Overijssel en ongeveer 700 bezoekers meldden zich op zaterdag 11 juni aan de poorten van manege Hoogenweg, die speciaal voor deze dag omgetoverd was tot Het Wilde Westen. 

 

Er was een echt cowboy- en indianendorp ingericht. De ruiters werden onthaald door een accordeon spelende cowboy en begeleid naar The Saloon, waar het orkest ‘Toet en Bloaslust’ voor een gezellige sfeer bij de koffie zorgde. Burgemeester Peter Snijders deed de officiële opening van de dag en gaf aan dat het volgens buienradar mooi weer zou worden. Dit bleek ook helemaal te kloppen. Na de opening konden de ruiters laten zien hoe goed ze hun dressuurproef konden rijden en hebben alle deelnemende stichtingen een presentatie gedaan op basis van het thema. Hierbij wonnen de Oosterholtruiters uit IJsselmuiden de eerste prijs. Zij hadden volgens de jury de mooiste aankleding en het beste verhaal. Uiteraard waren alle ruiters kampioen en kregen ze een mooie medaille, een diploma en voor deze gelegenheid een cowboyhoed van PonyparkCity.

Gedurende de hele dag was er van alles te doen waaronder spelletjes voor jong en oud, line dancing, ritjes met een menwagen en als hoogtepunt de spectaculaire Wild West show van Josh Clemens en zijn team. Vele vrijwilligers, waaronder een groot aantal van de Lions Hardenberg, hebben zich ingezet om deze dag tot een geweldig succes te maken. Uiteraard was het niet mogelijk geweest om deze dag te organiseren zonder sponsoring en zonder de gastvrijheid van manege Hoogenweg. Zoals de dag vrolijk begon werd deze ook feestelijk en zonnig afgesloten met muziek op het plein door dansschool Erik. Kortom een zeer geslaagde en zonnige ruiterdag.

 

 

FEEST OP HET PLEIN MET DANSSCHOOL ERIK
FEEST OP HET PLEIN MET DANSSCHOOL ERIK

Programma Landdag 2016

Beste mensen,

 

Het programma voor de landdag is nu definitief bekend. Behalve het rijden van de proeven door de ruiters, geven de deelnemende stichtingen een demonstratie, gebaseerd op het thema "Het Wilde Westen". Dit uiteraard met ruiter en paard. Het kan een meertalproef, een parade of toneelstuk zijn. Deze demonstraties worden beoordeeld door een deskundige jury, te weten: Jose Letch van Sportfonds Parapaard en  Ingrid van den Heuvel van Oefentherapie Hardenberg. Het is dus een stukje competitie en er zullen bekers beschikbaar zijn.

 

Verder zal Josh Clemens met zijn paarden en medewerkers een aantal wild west shows opvoeren waar alle ruiters en bezoekers van kunnen genieten.

 

We verwachten veel cowboys en indianen op 11 juni in en rondom manege Hoogenweg!

 

Zonnige mini landdag 2015

Na weken van spanning en nadat we onze programmaboekjes hadden ontvangen van DRUKKERIJ WELINK was het zaterdag 6 juni zo ver. We hebben een geweldig leuke mini landdag gehad.

's Morgens werden alle ruiters, vrijwilligers en bezoekers ontvangen met muziek van het  ORKEST TOET EN BLOASLUST

Uiteindelijk deden 40 ruiters va de SPGH en 12 ruiters van 't Winnende Paard uit Denekamp mee aan deze dag. Alle ruiters reden een dressuurproef en 2 menners een menproef. Sommige ruiters deden een behendigheidsproef, anderen een normale dressuurproef.  Gedurende de dag werden er demonstraties gegeven door OEFENTHERAPIE HARDENBERG en waren er stands van DE HAERE en LOGOPEDISCH SPECTRUM en het DIËTISTENCENTRUM. Voor de kleintjes was er een fantastisch springkussen en iedereen kon geschminkt worden.

Door het mooie weer konden we gezamenlijk met alle vrijwilligers en bezoekers lunchen op het plein. Deze luch werd ons aangeboden door JUMBO HARDENBERG (Admiraal Helfrichstraat). Na de lunch kreeg ERIK van DANSSCHOOL ERIK  de mensen in beweging met een uurtje dansen. Super!.

Na afloop kregen alle ruiters een oorkonde, een cijferlijst (met meest hoge cijfers), een medaille en een pen van de SPGH. 

 

Verdere sponsoring was er van de RABOBANK VAART EN VECHTSTREEK en DE DRIEHOEKHOEVE / HANDELSHUIS SCHUTTE.       ALLE SPONSOREN BEDANKT!

 

Zie ook het filmpje van Omroep NOOS

Binnenkort foto's op de site in ons fotoboek

filmpje proefjesdagen 2011