Landdagen en proefjesdagen

Mini Landdag in de sportlights

GEWELDIGE MINI LANDDAG 2023

GEWELDIGE MINI LANDDAG 2023

Veel ruiters waren al vroeg uit de veren om maar niets te hoeven missen van onze mini landdag. 

Met stralend weer, een beetje wind was het goed uit te houden in en om Manege Hoogenweg. Als gasten waren bij ons De Oosterholtruiters uit IJsselmuiden. Samen hadden we een mooie dag. 

 

Alle ruiters reden een dressuurproef en daarnaast konden ruiters en bezoekers genieten van een gevarieerd randprogramma. Zo waren er ritjes met de huifkar van de Stichting Vrienden van Baalderborg, hoefijzer versieren, schminken, dansen met Erik Volkers  en een demonstratie van de cavallerie. Alles werd druk bezocht. 

 

De dag werd geopend door Wethouder Martijn Breukelman en daarna werd ons nieuwe ligbedzadel, waar we jaren voor gespaard hebben, onthuld door Marielle Wiegmans van Parapaard. Parapaard was de grootste sponsor die vorig zomer bij het CSI in Ommen een fors geldbedrag voor ons heeft opgehaald. Dank daarvoor! Een geweldige vooruitgang dit zadel, beter dan het vorige voor ruiters, begeleiders en paard.

 

Na de uitreiking van de diploma's, cijferlijsten en de stalplaatjes was er nog een verrassing voor elke deelnemer die van Parapaard een klein "Kareltje" kregen. 

 

Met een  lach op het gezicht gingen de ruiters net voor het warmste moment van de dag weer tevreden naar huis. Het was een hele mooie dag!

 

MET DANK AAN DE GASTVRIJHEID VAN MANEGE HOOGENWEG.

 

DE DAG HAD NIET KUNNEN PLAATSVINDEN ZONDER DE GEWELDIGE INZET VAN AL ONZE VRIJWILLIGERS. HARTELIJK DANK DAARVOOR!!!!

 

MINI LANDDAG 10 juni 2023

MINI LANDDAG 10 juni 2023

Op zaterdag 10 juni 2023 is het weer zo ver.

We organiseren een mini landdag voor onze ruiters in en om Manege Hoogenweg.

Ook hebben we de Oosterholtruiters uit IJsselmuiden uitgenodigd en ze hebben aangegeven graag te komen!

 

Dat wordt dus een gezellige boel!

 

We proberen er een leuke dag van te maken met Paardrijden en ook een leuk randprogramma met demonstraties, spelletjes, muziek, kortom een feestelijke dag.

 

We hopen dat alle ruiters meedoen of in ieder geval komen kijken. Neem ook je familie, vrienden, kennissen en/of begeleiders mee. Uiteraard is de toegang gratis. 

 

Het thema van de dag is:        WESTERN

 

Het westerndorp is al bijna klaar. Wij zijn nog volop aan het organiseren dus wie helpen wil of goede ideeën heeft.... Van harte welkom om mee te denken: info@spghardenberg.nl

 

 

 

We houden jullie op de hoogte. 

 

 

 

 

 

Proefjesdagen 2022 en uitslag verloting

De proefjesdagen bij SPG Hardenberg waren weer een daverend succes!

Ruim 40 van onze ruiters hebben afgelopen vrijdag en zaterdag  een dressuurproef laten zien die door een deskundige jury werd beoordeeld. Ook dit jaar was het niveau erg hoog.

Na afloop kregen de ruiters een diploma en cijferlijst.

Als kers op de taart kregen ze van Manege Hoogenweg een mooie medaille. 

 

Na de proeven is de trekking verricht van de verloting.  In het bijzonder danken wij onze sponsoren:

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

 

Alle overige lotenkopers: Dank voor uw steun!!

 

Proefjesdagen 2022 en uitslag verloting

PROEFJESDAGEN 2022

Dit jaar kunnen we weer onze jaarlijkse proefjesdagen houden.

Dat gaat gebeuren op vrijdagavond 16 en zaterdag 17 december 2022

 

Alle ruiters van SPG Hardenberg kunnen laten zien hoe goed ze paard kunnen rijden en hoeveel plezier ze er aan beleven. De deelnemers rijden allemaal een dressuurproef die wordt beoordeeld door een deskundige jury. 

 

Onze ruiters hebben allemaal een mail gekregen en kunnen zich opgeven. We hopen natuurlijk op een grote opkomst en ook op veel kijkers!

 

VERLOTING:

Onze ruiters gaan weer loten verkopen en we hopen natuurlijk dat er veel verkocht gaan worden. Er zijn 4 leuke prijzen met als hoofdprijs een rijk gevulde boodschappenmand. De loten kosten slechts € 1,- per stuk. Dan wil je er toch een paar kopen???

 

Na afloop van de proefjesdagen op zaterdag 17 december is de trekking van de verloting. 

 

 

 

Mini Landdag 2019

Mini Landdag 2019

Het was weer een mooit feest, de mini landdag van 2019!

 

Zaterdag 25 mei 2019 hebben we met z'n 60 ruiters van spg Hardenberg en omstreken en Het Winnende Paard uit Denekamp weer een gezellige landdag beleefd. De dag begon een beetje fris, maar gaandeweg kwam het zonnetje er door en konden de truien uit. 

 

De manege was aangekleed met allerlei dieren in verschillende vormen en ook met schilderijen van Aline Bril. 

 

Er was weer van alle te doen.

Natuurlijk reden de ruiters een dressuurproef. Deze werd door deen vakkundige jury beoordeeld en leidde tot hoge cijfers. Alle ruiters kregen na afloop van de dag een medaille en een diploma. 

Alle deelnemers kregen ook nog een kortingskaart voor de dierentuin in Nordhorn.

 

Verder was voor de ruiters en ook voor alle bezoekers de mogelijkheid om mee te doen  aan de diverse spellen, zoals een speurtocht met dierentuindieren, dansen, schminken, springkussen, kleurplaten tekenen. 

Tussen de middag van er nog een demonstratie van Kevin Wensink met een muildier. Prachtig aangekleed liet Kevin zijn muildier van allerlei truckjes doen die je niet zou verwachten. 

 

Tussen de middag werd gezamenlijk geluncht en werden behalve broodjes ook nog pannenkoeken geserveerd.

 

Na de lunch was er nog de demonstratie van Kevin Wensink met een muildier. Prachtig aangekleed liet Kevin zijn muildier van allerlei truckjes doen die je niet zou verwachten. 

 

Vrolijk werd iedereen van de muziek van Erik Volkers. Er werd volop gedanst en meegezongen. Als verrassing verschenen Bultje en Aart Schroefdraad van De Beerze Bulten op het toneel die samen met ruiters en bezoekers zongen en dansten. 

 

Tegen 15.00 uur ging iedereen moe maar voldaan naar huis. 

 

Een prachtige dag die niet mogelijk zou zijn zonder onze sponsoren Sportfonds op naam Parapaard en Stichting SFO, maar ook zeker niet zonder onze VRIJWILLIGERS!

 

 

 

promo proefjesdagen op NOOS TV

Proefjesdagen 2018

Proefjesdagen 2018

Op vrijdag 14  en zaterdag 15 december waren er weer de jaarlijkse proefjesdagen van SPGH. 

Zo'n 56 ruiters hebben meegedaan en hebben laten zien hoeveel plezier ze beleven aan het paardrijden.

Zowel vrijdagavond als zaterdagmorgen en -middag was de kantine van manege Hoogenweg gevuld met toeschouwers die de verrichtingen van onze ruiters volgden.

Hoogtepunten waren behalve het paardrijden de diploma uitreikingen aan alle ruiters en op zaterdagmiddag de trekking van de loterij.

 

Uitslag trekking loterij:

 

1e prijs: boodschappenpakket: lotnummer 1271. N. Slot, Gramsbergen

2e prijs: Sodastream: lotnummer 1442. J. Koedijk, Aalden

3e prijs: Foto op canvas: Lotnummer 341. J. Ramaker, Hardenberg

4e prijs: lunch 2p bij Herberg Swaen a/d Brink, lotnumer 290. E. Lases, Doesburg

 

Met de treking van de loterij werd het jaar afgesloten en werden alle vrijwilligers met een kleine attentie bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar.

Zonder hen konden onze ruiters niet rijden.  Super bedankt voor jullie inzet!!!

Mini landdag op NOOS TV

Feest bij mini landdag 2017

Behalve veel paardrijden was er ook feest bij Manege Hoogenweg tijdens de mini landdag 2017. Op de Hollandse Hits werd volop gedanst en gezongen.

VERSLAG LANDDAG 2016

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de organisatie en het verloop van de landdag is het verslag hieronder in te zien.

 

Veel leesplezier!

verslag_landdag_2016_1.pdf

De Landdag 2016

Het was een fantastische dag!

 

Dat was de reactie van alle deelnemers en bezoekers aan de landdag van paardrijden voor mensen met een beperking. Zo’n 270 ruiters van acht stichtingen uit Overijssel en ongeveer 700 bezoekers meldden zich op zaterdag 11 juni aan de poorten van manege Hoogenweg, die speciaal voor deze dag omgetoverd was tot Het Wilde Westen. 

 

Er was een echt cowboy- en indianendorp ingericht. De ruiters werden onthaald door een accordeon spelende cowboy en begeleid naar The Saloon, waar het orkest ‘Toet en Bloaslust’ voor een gezellige sfeer bij de koffie zorgde. Burgemeester Peter Snijders deed de officiële opening van de dag en gaf aan dat het volgens buienradar mooi weer zou worden. Dit bleek ook helemaal te kloppen. Na de opening konden de ruiters laten zien hoe goed ze hun dressuurproef konden rijden en hebben alle deelnemende stichtingen een presentatie gedaan op basis van het thema. Hierbij wonnen de Oosterholtruiters uit IJsselmuiden de eerste prijs. Zij hadden volgens de jury de mooiste aankleding en het beste verhaal. Uiteraard waren alle ruiters kampioen en kregen ze een mooie medaille, een diploma en voor deze gelegenheid een cowboyhoed van PonyparkCity.

Gedurende de hele dag was er van alles te doen waaronder spelletjes voor jong en oud, line dancing, ritjes met een menwagen en als hoogtepunt de spectaculaire Wild West show van Josh Clemens en zijn team. Vele vrijwilligers, waaronder een groot aantal van de Lions Hardenberg, hebben zich ingezet om deze dag tot een geweldig succes te maken. Uiteraard was het niet mogelijk geweest om deze dag te organiseren zonder sponsoring en zonder de gastvrijheid van manege Hoogenweg. Zoals de dag vrolijk begon werd deze ook feestelijk en zonnig afgesloten met muziek op het plein door dansschool Erik. Kortom een zeer geslaagde en zonnige ruiterdag.

 

 

FEEST OP HET PLEIN MET DANSSCHOOL ERIK
FEEST OP HET PLEIN MET DANSSCHOOL ERIK

Programma Landdag 2016

Beste mensen,

 

Het programma voor de landdag is nu definitief bekend. Behalve het rijden van de proeven door de ruiters, geven de deelnemende stichtingen een demonstratie, gebaseerd op het thema "Het Wilde Westen". Dit uiteraard met ruiter en paard. Het kan een meertalproef, een parade of toneelstuk zijn. Deze demonstraties worden beoordeeld door een deskundige jury, te weten: Jose Letch van Sportfonds Parapaard en  Ingrid van den Heuvel van Oefentherapie Hardenberg. Het is dus een stukje competitie en er zullen bekers beschikbaar zijn.

 

Verder zal Josh Clemens met zijn paarden en medewerkers een aantal wild west shows opvoeren waar alle ruiters en bezoekers van kunnen genieten.

 

We verwachten veel cowboys en indianen op 11 juni in en rondom manege Hoogenweg!

 

Programma Landdag 2016

Zonnige mini landdag 2015

Na weken van spanning en nadat we onze programmaboekjes hadden ontvangen van DRUKKERIJ WELINK was het zaterdag 6 juni zo ver. We hebben een geweldig leuke mini landdag gehad.

's Morgens werden alle ruiters, vrijwilligers en bezoekers ontvangen met muziek van het  ORKEST TOET EN BLOASLUST

Uiteindelijk deden 40 ruiters va de SPGH en 12 ruiters van 't Winnende Paard uit Denekamp mee aan deze dag. Alle ruiters reden een dressuurproef en 2 menners een menproef. Sommige ruiters deden een behendigheidsproef, anderen een normale dressuurproef.  Gedurende de dag werden er demonstraties gegeven door OEFENTHERAPIE HARDENBERG en waren er stands van DE HAERE en LOGOPEDISCH SPECTRUM en het DIËTISTENCENTRUM. Voor de kleintjes was er een fantastisch springkussen en iedereen kon geschminkt worden.

Door het mooie weer konden we gezamenlijk met alle vrijwilligers en bezoekers lunchen op het plein. Deze luch werd ons aangeboden door JUMBO HARDENBERG (Admiraal Helfrichstraat). Na de lunch kreeg ERIK van DANSSCHOOL ERIK  de mensen in beweging met een uurtje dansen. Super!.

Na afloop kregen alle ruiters een oorkonde, een cijferlijst (met meest hoge cijfers), een medaille en een pen van de SPGH. 

 

Verdere sponsoring was er van de RABOBANK VAART EN VECHTSTREEK en DE DRIEHOEKHOEVE / HANDELSHUIS SCHUTTE.       ALLE SPONSOREN BEDANKT!

 

Zie ook het filmpje van Omroep NOOS

Binnenkort foto's op de site in ons fotoboek

filmpje proefjesdagen 2011

Proefjesdagen 15 en 16 december 2023

 

De proefjesdagen zitten er weer op! 

 

Onze ruiters hebben een dressuurproef gereden die werd beoordeeld door deskundige juryleden. Na afloop kregen de ruiters een prachtig diploma en een keycord uitgereikt. 

 

 

Wat hebben we genoten van de gewassen en glimmende paarden, enthousiaste vrijwilligers, zeer tevreden juryleden maar bovenal glunderende ruiters! 

 

Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt willen we hartelijk danken!

 

 

 

- Loohuis installatietechnieken -

- Plus Baalderveld -

- Hoefsmederij Ribberink -

- Theater de Voorveghter -

- DA Drogist Veneman

- Cosme Lifestyle -

- Rademaker's Poeliersbedrijf -

- Slagerij Hoff -

- Brasserie de Markt -

- Visgilde Theun de Jong -

- Mastebroek Auto Service B.V. -

- Bakkerij de Rokermolen -

- Oliebollenkraam Chen (te vinden bij Praxis Hardenberg) -

Divoza

 

 

 

Na de proeven is de trekking verricht van de verloting.  

 

1ste prijs: lotnummer  1116

 

2de prijs:  lotnummer  2995

 

3de prijs:  lotnummer  2960

 

4de prijs:  lotnummer  1723

 

5de prijs:  lotnummer  1432

                  lotnummer  1443

                  lotnummer  2544

                  lotnummer  2346

                  lotnummer  2528 

 

Van harte gefeliciteerd! 

Dit weekend is het zo ver (15 en 16 december): de Proefjesdagen en natuurlijk onze jaarlijkse verloting. Wij hebben er zin in! 

 

Na de Proefjesdagen hebben de paarden, instructeurs en vrijwilligers welverdiend even vakantie. Van 18 december tot en met 7 januari zijn er geen lessen. Maandag 8 januari zullen we dan weer opstarten! 

 

NIEUW LIGBEDZADEL IN GEBRUIK GENOMEN

Tijdens de mini-landdag is ons nieuwe ligbedzadel onthuld door Mariëlle Wiegmans van Parapaard, de hoofdsponsor van dit project. Na enkele jaren sparen kon de bestelling worden gedaan en nu negen maanden verder is het eindelijk zo ver. Het zadel helpt onze ruiters met een ernstige beperking toch op het paard. 

 

 

NIEUW LIGBEDZADEL IN GEBRUIK GENOMEN

ZEER GESLAAGDE MINI LANDDAG 2023

Kijk snel op het volgende tabblad!!